Babandon palvelut

Sosiaali- ja terveysalan palveluita valtakunnallisesti

Tuotamme ensiluokkaisia vastaanottokeskuspalveluita turvapaikkaa hakeneille ja kansainvälistä suojelua saaville aikuisille, nuorille ja perheille. Palveluidemme avulla luomme asiakkaillemme edellytykset rakentaa elämää Suomessa. Lapsille ja nuorille suunnatuissa ryhmäkotipalveluissa korostuvat huolenpito ja kasvatustyö.

Babandon Vastaanottokeskukset

Kodin tuntuista elämää Suomessa

Vastaanottokeskuksessa tarjotaan asiakkaalle koti ja erilaisia vastaanottolain mukaisia palveluita, joiden avulla asiakkaalle luodaan mahdollisimman hyvät edellytykset rakentaa elämää Suomessa. Vastaanottokeskuksissamme palvellaan aikuisia ja perheitä, ja nykyiset yksikkömme sijaitsevat Kainuun alueella Kajaanissa ja Sotkamossa. Lisäksi avaamme uuden yksikön Rovaniemelle syksyllä 2024.

Yksiköiden yhteystiedot
Asuminen

Vastaanottokeskukseen saapuvat aikuiset ja perheet saavat käyttöönsä heille valmiiksi kalustetun ja varustellun kodin peruspalveluiden ääreltä. Sopiva koti valitaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Keskuksessa palvellaan myös alueen yksityismajoittujia, jotka ovat järjestäneet asumisensa itse.

Sosiaalipalvelut ja terveydenhuolto

Vastaanottokeskuksen asiakkaille tarjotaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita tarpeen mukaan. Keskuksessa näiden palveluiden parissa työskentelevät Babandon sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, ja osa palveluista tuotetaan ulkopuolisilla palveluntuottajilla sekä hyvinvointialueilla.

Muut palvelut

Muihin vastaanottopalveluihin sisältyy erilaisia arkea sujuvoittavia ja täydentäviä palveluita. Huolehdimme asiakkaiden vastaanottorahan maksamisesta, tulkkauspalveluiden saatavuudesta ja järjestämme asiakkaillemme myös mahdollisuuden halutessaan osallistua työ- ja opintotoimintaan. Olemme järjestäneet asiakkaillemme muun muassa suomen kielen opetusta

Babandon ryhmäkodit

Turvallista kasvua ja hoivaa Suomessa

Ryhmäkodissa Suomeen ilman huoltajaa saapuneille lapsille ja nuorille tuotetaan vastaanotto- ja lastensuojelulakiin perustuvat kodinomaiset ja monipuoliset ohjauksen, kasvatuksen ja huolenpidon palvelut. Ryhmäkodit ovat kooltaan pienempiä kuin vastaanottokeskukset.

Babandon 21-paikkaiset ryhmäkodit sijaitsevat Kajaanissa, Lappeenrannassa, Kokkolassa ja Porissa.

Yksiköiden yhteystiedot
Ryhmäkodin arki

Ryhmäkodin aktiivinen arki pitää sisällään opintoja, harrastuksia ja erilaisia yhdessä ideoituja vapaa-ajan aktiviteetteja. Koulunkäynnin ohella lapset ja nuoret ovat usein aktiivisesti mukana ryhmäkodin arkisissa askareissa osallistuen esimerkiksi ryhmäkodin sisustukseen tai ruoanlaittoon. Lisäksi ryhmäkodin henkilökunta ja asukkaat suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä esimerkiksi erilaisia retkiä luontoon.